Kultura niemiecka i kultura hiszpańska na talerzu

Skrót

Zakończyliśmy projekt integrujący klasę 7a wokół kuchni hiszpańskiej i niemieckiej.


Projekt miał na celu poznanie potraw z tych dwóch obszarów językowych przy wykorzystaniu multimediów.

Efektem działania uczniów klasy 7a były samodzielnie nagrane filmiki z procesu przygotowania dowolnej potrawy i opisanie czynności kulinarnych w dwóch językach. Dlatego grupy były niejednorodne językowo, co sprzyjało współpracy i uczeniu się języków.

 

Na wyróżnienie zasługują prace dwóch teamów: Mai Kidy i Hannny Paszkowskiej oraz Justyny Szwagierczak i Małgorzaty Kurek. Przygotowane przez nich potrawy wyglądały bardzo smacznie a filmiki spełniały wszystkie określone w zadaniu kryteria. Brawo!

 

Projekt był drugą edycją łączenia dwóch kultur na wspólnych, hiszpańsko-niemieckich, lekcjach.
Zajęcia przeprowadziły:
Edyta Chołomej
Marlena Ojer